Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date oficiale Creștere semnificată ale cazurilor de gripă, pneumonii și infecții ale căilor respiratorii, la Constanța

ro

12 Apr, 2022 00:00 1806 Marime text
Sursă foto Pixabay.com
  • Cabinetele medicale ale medicilor de familie și ale pediatrilor s-au umplut în ultima săptămână
 
Nas înfundat, tuse și stare de spirit scăzută? Cel mai probabil trebuie să faci o vizită la doctor pentru o posibilă viroză, în stadiu incipient.
 
Cabinetele medicale ale medicilor de familie și ale pediatrilor s-au umplut în ultima săptămână de persoane care vin cu simptome asemănătoare. Oscilațiile de temperatură și o imunitate scăzută a dus la cazuri de gripă, pneumonii și infecții ale căilor respiratorii. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul de cazuri este mai mult decât dublu.
 
Dacă în săptămâna 13 a anului 2021, nu era la Constanța niciun caz de gripă, aceeași săptămână a anului 2022 are deja o statistică de 7 cazuri de gripă la Constanța.
 
Infecțiile virale ale căilor respiratorii superioare sunt cele mai numeroase. În săptămâna 13/2022 au fost raportate la Direcția pentru Sănătate Publică un număr de 2779 de cazuri, dublu față de aceiași perioadă a anului trecut, când erau raportate 1222 de cazuri.
 
Și numărul de cazuri de pneumonii au crescut semnificativ. În 2022, în săptămâna a 13-a au fost raportate 440 de cazuri, față de 224 înregistrate în 2021.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mii de cazuri de gripă înregistrate în săptămâna 28 martie - 3 aprilie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii