Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este bine să consumăm mărar. Cât de benefic este pentru sănătate

ro

14 Apr, 2017 00:00 2107 Marime text
Mararul este una dintre plantele care contine ulei volatil, calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu si sodiu, vitaminele A, B si C. Uleiul volatil de marar contine intre 40-60% carvona, substanta cu un intes efect anti-cancerigen. Iata cateva beneficii ale consumului de marar:
Mararul este recomandat in regimurile pentru slabit, proprietatile sale diuretice impiedica retentia de lichide din organism si actioneaza asupra depunerilor in zonele celulitice.

Totodată, patru linguri de suc proaspat de marar pe zi, luate timp de doua saptamani previne si combate calculii, cistitele si infectiile renale.

Mararul ajuta la intarirea oaselor, semintele de marar avand o mare concentratie de calciu ul vegetal.
Mararul calmeaza durerile abdominale, stimuland toate functiile intestinale si are un puternic efect antispastic. In plus scuteste nou-nascutul de colici.
Mararul combate depresia, readuce bucuria de a trai si improspateaza respiratia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii