De ce este bine să consumăm ridichi
De ce este bine să consumăm ridichi
08 Jun, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
2480
Marime text

Totodată, vitamina C previne îmbătrânirea prematură a celulelor. Un alt rol important al vitaminei C este acela de producere a colagenului, o proteină care asigură elasticitate pielii şi vaselor de sânge, protejându-te astfel de apariţia mult temutelor riduri, conform csid.ro.
Pe lângă vitaminele C, B6 şi K, ridichile mai conţin potasiu, acid folic, niacină, riboflavină, zinc, magneziu, calciu, fosfor, cupru, mangan şi sodiu, minerale care asigură buna funcţionare a organismului.
La fel ca mai toate legumele crucifere (broccoli, varza kale, conopida, varza, napii etc.), şi ridichile pot preveni modificările celulare care favorizează instalarea cancerului, în special cel de colon.
Potrivit specialiştilor de la Institutul Linus Pauling, legumele crucifere conţin compuşi care, în combinaţie cu apa, ajută organismul să elimine toxinele care cauzează cancer şi previn dezvoltarea celulelor canceroase.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii