Sănătate De ce este recomandat consumul de păstârnac
Sănătate: De ce este recomandat consumul de păstârnac
31 Aug, 2015 11:04
ZIUA de Constanta
4733
Marime text
Păstârnacul este o plantă bianuală cu rădăcina pivotantă, îngroşată, cu gust dulceag şi aromă plăcută. Rădăcina de păstârnac conţine vitaminele A, B, C, E şi K, minerale, precum potasiu, fier, calciu, cupru, zinc, mangan, seleniu, brom şi iod, glucide solubile, lignine, apeină, fibre alimentare şi uleiuri eterice. Toate aceste substanţe îi conferă păstărnacului proprietăţi diuretice, depurative, antitoxice, stomahice, sedative, spasmolitice, expectorante, vasodilatatoare, antireumatice şi tonifiante.
Consumul acestei legume întăreşte imunitatea, calmează durerile de stomac, previne tulburările gastrointestinale, indigestiile, constipaţiile, enterocolitele spastice şi colecistitele. De asemenea, reduce colesterolul, previne apariţia unor boli cardiovasculare (arteroscleroza, angina pectorală, hipertensiunea arterială, nevrozelecardiace). Totodată, păstârnacul combate afecţiunile renale şi unele boli genitale, reduce stările depresive, nevrozele, astenia, insomniile minore şi oboseala cronică. Datorită conţinutului în antioxidanţi, are un rol important în ceea ce priveşte neutralizarea radicalilor liberi care provoacă intoxicatiile şi îmbătrânirea prematură.
Consumul acestei legume întăreşte imunitatea, calmează durerile de stomac, previne tulburările gastrointestinale, indigestiile, constipaţiile, enterocolitele spastice şi colecistitele. De asemenea, reduce colesterolul, previne apariţia unor boli cardiovasculare (arteroscleroza, angina pectorală, hipertensiunea arterială, nevrozelecardiace). Totodată, păstârnacul combate afecţiunile renale şi unele boli genitale, reduce stările depresive, nevrozele, astenia, insomniile minore şi oboseala cronică. Datorită conţinutului în antioxidanţi, are un rol important în ceea ce priveşte neutralizarea radicalilor liberi care provoacă intoxicatiile şi îmbătrânirea prematură.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii