Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:26 13 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce expresia „nu mai suport!" e o exagerare

ro

29 Jun, 2022 00:00 1354 Marime text

 
 Vi s-a întâmplat deseori să folosiți expresiile „Nu mai suport!”, „Până aici!”, atunci când vă displăcea un aspect al vieții? Deși folosim aceste expresii, constatăm că, atunci când se întâmplă, suportăm, chiar mai multe decât credem că putem suporta.


Dacă nu am putea suporta evenimentele dureroase (pierderea uni persoane dragi, imposibilitatea găsirii unei slujbe bune, contactare unei boli grave), am muri. Constatăm că foarte puține lucruri care nu ne plac ne pot omorî. „Nu mai suport!, Nu aș putea suporta!” sunt de fapt exagerări. Ce se întâmplă când rostim acele cuvinte? Ne umplem de furie și ne simțim neputincioși. Neputință creată de noi.


De câte ori o persoană rămâne într-o relație (căsnicie) nefericită, chiar dacă își spune mereu: „Nu mai suport!”? Mai mereu. În afară de a se plânge continuu, în fapt, nu face ceva pentru a se elibera sau pentru a îmbunătății situația. „Nu mai suport!” implică ideea că abia dacă putem tolera să ne gândim la ea. „Nu mai suport!” tinde să ne facă să gândim deformat și să acționăm eronat în relație cu persoanele și evenimentele pe care le considerăm novice.


Dacă spunem că nu mai suportăm oamenii care ne critică, cel mai probabil ne vom înfuria pe ei, vom exagera „nedreptățile”, ne vom bloca propriile atitudini afirmative și vom întrece măsura cu plângerile la adresa lor. Credeți că această atitudine este constructiva? Răspunsul îl cunoaștem fiecare. De asemenea, când nu mai suportăm atitudinea cuiva, devenim exagerat de supărați și, deseori, situația ni se pare mai gravă decât este ea de fapt.
 



Citește continaurea pe
astrocafe.ro.

 
Sursa foto: Pixabay 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii