De ce li se recomandă cardiacilor consumul de portocale
De ce li se recomandă cardiacilor consumul de portocale
15 Feb, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1978
Marime text
- Portocala este un fruct, care atunci când îl mănânci, îți dă senzația că nu te mai saturi și asta pentru că simți gustul și mirosul care se întrepătrund, te determină să prelungești cât mai mult această savoare.
- De mare importanță sunt și fibrele pe care portocalele le conțin și de care organismul are atâta nevoie.
Cardiacilor, în general, li se recomandă consumul a două-trei portocale în fiecare zi.
Portocala este un fruct, care atunci când îl mănânci, îți dă senzația că nu te mai saturi, și asta pentru că simți gustul și mirosul care se întrepătrund, te determină să prelungești cât mai mult această savoare.
Dincolo de de plăcerea de a le consuma, portocalele aduc o concentrație considerabilă de vitamine în sânge. Deși complexul de vitamine B, vitamina A și chiar vitamina C nu se găsesc într-o concentrație foarte mare în portocale, substanțele nutritive conținute de acestea sunt mult mai eficiente chiar decât cele din legume care abundă în vitamine.
De mare importanță sunt și fibrele pe care portocalele le conțin și de care organismul are atâta nevoie.
Acestea, pe lângă faptul că reglează colesterolul și normalizează nivelul glucozei în sânge, ajută într-o foarte mare măsură și la îmbunătățirea irigării cu sânge a mușchiului cardiac, scrie autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulată "Leacuri mănăstirești".
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii