De ce trebuie să introduci prune uscate în alimentaţia ta
De ce trebuie să introduci prune uscate în alimentaţia ta
27 Nov, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
2068
Marime text
Prunele uscate conţin o cantitate mare de antioxidanţi, dar în acelaşi timp sunt şi o sursă excelentă de vitamine (A, B, C) şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu şi fier). Consumul de prune uscate îmbunătăţeşte digestia şi accelerează tranzitul intestinal. De asemenea, prunele uscate furnizează organismului o doză bună de fibre, nutrienţi care potolesc rapid foamea şi asigură senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp. Fibrele solubile din prunele uscate ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, mărind timpul de şedere al alimentelor în stomac.
Datorită conţinutului în fibre solubile, prunele uscate previn diabetul de tip 2, însă nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat. Graţie antioxidanţilor care se regăsesc în pulpa lipicioasă, aceste fructe uscate scad drastic riscul de cancer. Tot datorită antioxidanţilor, prunele uscate încetinesc îmbătrânirea pielii, contribuie la sporirea producţiei de colagen, substanţă responsabilă pentru menţinerea elasticităţii pielii. Prunele uscate reprezintă şi o bună sursă de potasiu, mineral esenţial pentru menţinerea unei presiuni sanguine normale.
Datorită conţinutului în fibre solubile, prunele uscate previn diabetul de tip 2, însă nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat. Graţie antioxidanţilor care se regăsesc în pulpa lipicioasă, aceste fructe uscate scad drastic riscul de cancer. Tot datorită antioxidanţilor, prunele uscate încetinesc îmbătrânirea pielii, contribuie la sporirea producţiei de colagen, substanţă responsabilă pentru menţinerea elasticităţii pielii. Prunele uscate reprezintă şi o bună sursă de potasiu, mineral esenţial pentru menţinerea unei presiuni sanguine normale.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii