Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De este recomandat să consume ananas persoanele de vârsta a treia

ro

02 Mar, 2021 00:00 3174 Marime text
  • Pe lângă vitaminele și mineralele din compoziția sa, ananasul conține o enzimă extrem de folositoare numită bromelina, care are și proprietatea de a descompune proteinele.
Ananasul este un fruct tropical dulce- acrișor, cu o aromă foarte plăcută, care sporește plăcerea de a-l consuma. Conținutul acestuia este variat și bogat în vitamine (A, B, B1, C) și minerale, precum magneziu, potasiu, mangan, calciu, care împreună cu beta carotenul și sărurile minerale contribuie la ameliorarea unor boli ce îngreunează viața persoanelor de vârsta a treia (arteroscleroza, artrita, demineralizare osoasă).

Pe lângă vitaminele și mineralele din compoziția sa, ananasul conține o enzimă extrem de folositoare numită bromelina, care are și proprietatea de a descompune proteinele.

Datorită acestei enzime, ananasul are proprietatea de a fluidiza sângele, împiedicând formarea cheagurilor care duc la apariția trombozelor și chiar a accidentelor vasculare.

Sucul de ananas se folosește imediat ce a fost obținut, pentru că altfel își pierde proprietățile și oxidează, scrie Mariana Borloveanu, în cartea sa intitulată "Leacuri mănăstirești". Ceea ce puțin dintre noi știm, este că, aplicat extern, sucul de ananas calmează durerile articulare și scade inflamațiile de orice natură.

Aceste acțiuni benefice sunt generate tot de bromelina, care, în asociere cu un antibiotic, ajută la cicatrizarea imediată a rănilor deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii