Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:56 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Efectele terapeutice ale scorţişoarei

ro

09 Jul, 2015 09:55 1680 Marime text
Scorţişoara este obţinută din scoarţa aromată a unui arbore originar din insula Ceylon. Are proprietăţi cicatrizante, antiulceroase, afrodisiace, antiseptice, antiinfecţioase, antibacteriene (distruge peste 96% din bacteriile patogene), antivirale, antifungice, antiparazitare, antispastice şi analgezice. Graţie acestor efecte, scorţişoara echilibrează glicemia, stimulând astfel insulina, şi are un rol important în prevenirea diabetului.
 
Tot ea împrospătează respiraţia, stimulează memoria şi diminuează pofta de mâncare. Datorită proprietăţilor sale antivirale şi antimicrobiene, scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar, ajută la înlăturarea frisoanelor şi, combinată cu miere de albine, este un aliat preţios în lupta cu răceala şi gripa. Uleiul de scorţişoară are rol stimulant şi tonifiant, tratând cu succes dereglările intestinale. Scorţişoara este considerată un veritabil energizant şi un fortifiant al sistemului circulator, dar şi al inimii. Acest condiment calmează durerile dentare, îmbunătăţeşte circulaţia, opreşte sângerarea, combate oboseala şi stresul. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii