Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Fructe exotice mai puţin cunoscute

ro

09 Sep, 2015 14:24 2556 Marime text
Fructele exotice sunt gustoase, sănătoase, dar dificil de găsit, mai ales, în formă proaspătă. Cupuacu, de exemplu, este un fruct care cuprinde toate aromele şi întrebuinţările celorlalte fructe. El se găseşte în pădurile tropicale din Columbia, Bolivia, Peru şi Brazilia şi are o formă alungită, cu o cochilie dură şi groasă. Sucul de cupuacu este asemănător la gust cu perele şi bananele. Fiind bogat în fitonutrienţi, este folosit foarte mult în suplimentele alimentare.
 
Akebi, pe de altă parte, este un fruct ce se cultivă în nordul Japoniei, în zona Tohoko. Este cules într-un interval de două săptămâni, la începutul toamnei, japonezii considerându-l un simbol al schimbării anotimpurilor. Acest fruct poate fi consumat doar atunci când este bine copt, pasta din interior fiind lipicioasă şi uşor dulceagă. Originar din sud-estul Braziliei, Jaboticaba este neobişnit prin faptul că fructele sale cresc direct pe trunchi sau crengi. Fructele de un violet închis au o pulpă ce poate fi mâncată crudă sau poate fi utilizată la prepararea jeleurilor, siropurilor sau gemurilor.
 
Cupuacu, cunoscut şi sub denumirea de flori mari de cacao, provine din pădurile tropicale de lângă bazinul Amazonului. Pulpa acestui fruct este albă şi uşor acidă. Cupuacu este bogat în vitamina C şi B6, potasiu şi fibre. Caja este un fruct cu pulpă galben-aurie, suculentă, uşor picantă şi foarte aromată. Caja conţine, printre altele, vitaminele A şi C, calciu, fier şi fibre. În Brazilia, acest fruct este folosit îndeosebi la prepararea sucurilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii