Gutuile conțin o mare cantitate de minerale și sunt o bună sursă de vitamina C
Gutuile conțin o mare cantitate de minerale și sunt o bună sursă de vitamina C
05 Oct, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
2413
Marime text



Fructul galben și parfumat, dar cu coajă tare care ar putea pune probleme dinților, conține și o mare cantitate de minerale, mai ales magneziu și oligo-elemente, constituind în același timp și o bună sursă de vitamina C (15 mg/100 g). Aportul său caloric este scăzut — 57 kcal/100 g.
Gutuile alese pentru consum imediat sau pentru preparare termică trebuie să fie tari și întregi, fără tăieturi. Sunt ajunse la maturitate când culoarea este galbenă, mirosul este pregnant și au un puf care se înlătură ușor cu o perie moale.
Pregătit, fructul se potrivește ca garnitură la carne de vânat, miel, vițel, rață. Din gutui se fac dulcețuri, compoturi, gemuri și tarte bune.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii