Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:16 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Iaurtul, cea mai bună sursă de probiotice

ro

21 Jun, 2015 09:43 1491 Marime text
Probioticele aparţin unor familii de microorganisme diverse, ele sunt bacterii binefăcătoare cu mai multe modalităţi de acţiune. Intră în concurenţă cu bacteriile „rele”, care provoacă infecţii şi inflamaţii acute sau cronice, refac echilibrul bacterian intestinal când acesta este modificat din cauza unor factori de mediu diverşi sau iau locul bacteriilor intestinale „bune” pe care le pierdem din cauza tratamentelor prelungite cu antibiotice.
 
Printre cele mai bune alimente cu probiotice naturale se numără iaurtul, sucurile de fructe sau pe bază de soia, brânzeturile moi, chefirul, diferite murături, varza murată. Cea mai la îndemână sursă de probiotice este iaurtul. Pe lângă probiotice, iaurtul mai conţine proteine, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele B2 şi B12. Iaurtul întăreşte sistemul imunitar, creşte nivelul de proteine produse de celulele albe din sânge (leucocite), combate infecţiile urinare, ajută la întărirea oaselor, combate crampele abdominale, flatulenţă şi balonarea. De asemenea, iaurtul ajută sistemul digestiv prin împiedicarea dezvoltării bacteriilor dăunătoare şi sintetizarea unor vitamine de care organismul are nevoie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii