Ienibaharul, un condiment cu numeroase beneficii
Ienibaharul, un condiment cu numeroase beneficii
02 Dec, 2014 10:35
ZIUA de Constanta
2861
Marime text
Ienibaharul sau piperul jamaican este unul dintre cele mai folosite condimente din lumea întreaga, fiind foarte apreciat pentru aroma sa placută, o combinaţie de scorţişoară, cuişoare, ghimbir şi nucşoară. Conţine vitaminele A, B6, C, riboflavină, niacină, cantităţi importante de minerale, precum potasiu, mangan, fier, cupru, seleniu şi magneziu. Potasiul controlează ritmul cardiac şi tensiunea arterială, iar fierul este foarte important pentru metabolismul celular, fiind necesar şi producţiei de celule roşii.
Ienibaharul conţine şi uleiuri esenţiale puternice, precum eugenol, care îi oferă aroma dulceagă. Uleiurile volatile din ienibahar contribuie la stimularea digestiei, prin mărirea producţiei de enzime stomacale şi intestinale. De asemenea, are puternice proprietăţi antiinflamatorii, carminative şi antiflatulente. În plus, ienibaharul încălzeşte şi relaxează musculatura, reduce problemele digestive, durerile şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
Ienibaharul conţine şi uleiuri esenţiale puternice, precum eugenol, care îi oferă aroma dulceagă. Uleiurile volatile din ienibahar contribuie la stimularea digestiei, prin mărirea producţiei de enzime stomacale şi intestinale. De asemenea, are puternice proprietăţi antiinflamatorii, carminative şi antiflatulente. În plus, ienibaharul încălzeşte şi relaxează musculatura, reduce problemele digestive, durerile şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii