Importanța consumului de pere
Importanța consumului de pere
16 Apr, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2651
Marime text
Para este considerată sora mărului, deoarece fac parte din aceeași familie și ambele sunt numite poame. Au aproximativ aceeași perioadă de dezvoltare și conțin aceleași vitamine și minerale, dar în proporții diferite, scrie Wikipedia.org.
Fructele conțin vitamina A, B2, B6, C, minerale de calciu, sodiu, potasiu și fosfor. Sunt consumate proaspete, uscate sau sub forma de gem, jeleuri sau sucuri. De obicei se folosesc în combinații cu alte fructe.
Datorită conținutului lor, fructele stimulează digestia, crescând pofta de mâncare, vitaminizând și mineralizând organismul. În stările febrile, scad temperatura, favorizează eliminarea toxinelor din organism, stimulează formarea globulelor roșii și funcțiile organelor.
Frunzele de par sunt recomandate în tratarea afecțiunilor urinare, renale, diabet. Gargara făcută cu macerat de frunze servește la tratarea infecților faringelui și a amigdalitei.
Pulberea din scoarța de păr este folosită în combaterea diareei.
Florile sunt vizitate des de albine pentru a culege nectar și polen necesare pentru obtinerea mierii.
Lemnul de păr este unul sintre cele mai preferate în industria lemnului. Datorită calității sale este ales la fabricarea instrumentelor muzicale, a furnirurilor estetice, fabricarea mobilei. Este de asemeanea folosit în tâmplărie, construcții și sculptură.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii