Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:12 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importanţa sevei şi a cârceilor viţei de vie

ro

06 Oct, 2014 10:37 9345 Marime text
Mlădiţele proaspăt tăiate ale viţei-de-vie conţin o sevă, numită în popor apă vie sau „lacrimile viţei”, care este foarte bogată în vitamina C, şi, aplicată pe faţă, face tenul catifelat. De asemenea, vindecă unele leziuni ale pielii şi afecţiuni dermatologice, precum pete pigmentare, eczeme, psoriazis, cancer de piele, dar şi afecţiuni de ochi (cataractă, conjunctivite acute şi cronice, blefarită).
 
Cu seva proaspăt recoltată se ung pleoapele, sau se pun comprese pe ochii închişi, timp de 10-15 minute. Administrarea a trei-patru linguriţe cu sevă, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de cinci zile, elimină calculii renali, asigură buna funcţionare a ficatului şi a bilei. Seva conţine viniferin, un antioxidant de 62 ori mai eficient decât vitamina C. Seva, aplicată la rădăcina firelor de păr, este un remediu excelent în prevenirea cheliei, are efect bun şi asupra unor afecţiuni ale pielii capului, iritaţii, eczeme sau pete. Pentru tratarea bolilor de urechi, se pun picături de sevă caldă în ureche. Sucul obţinut din stoarcerea cârceilor viţei de vie are proprietatea de a limpezi ochiul şi se recomandă ca tratament în cataractă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii