Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

ro

14 May, 2024 17:00 1512 Marime text
  • Operația a fost condusă de prof. Dr. Octav Ginghina, medic primar chirurgie generală și oncologică și dr. Donciu Ana-Maria, medic specialist chirurgie generală
 
La Heka Hospital Constanța, viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată datorită preciziei și experienței echipei de medici formată din prof. Dr. Octav Ginghina și dr. Donciu Ana, pentru un bărbat diagnosticat cu o tiroidă polinodulară, cu suspiciune de cancer tiroidian, necesitând tiroidectomie totală.
 
„De curând, Heka Hospital a găzduit o intervenție chirurgicală complexă, în premieră pentru echipa noastră.
 
Operația a fost condusă de prof. Dr. Octav Ginghina, medic primar chirurgie generală și oncologică și dr. Donciu Ana-Maria, medic specialist chirurgie generală, care și-au unit expertiza pentru a trata un pacient în vârstă de 45 de ani, fără antecedente medicale și nefumător.
 
Simptomele sale inițiale de anxietate și atacuri de panică au condus la investigații ce au scos la iveală o tiroidă polinodulară, cu suspiciune de cancer tiroidian, necesitând tiroidectomie totală.
 
Intervenția, executată cu precizie și atenție la detalii de către echipa formată din prof. Dr. Octav Ginghina și dr. Donciu Ana s-a finalizat cu suces, oferind pacientului șansa la o recuperare deplină.
 
Apreciem colaborarea și dedicarea echipei medicale care a făcut acest rezultat posibil”, au punctat reprezentanții Heka Hospital Constanța.
 
Cancerul tiroidian este unul dintre cele mai des întâlnite tipuri de cancer (pe locul 5 la femei) și reprezintă 3% din toate cancerele că număr de cazuri diagnosticate într-un an. Estimativ, 1.3% din populația generală va dezvolta cancer tiroidian pe parcursul vieții.
 
Incidența cancerului tiroidian (numărul de pacienți diagnosticați într-un an) crește anual cu 0.8% la femei și cu 1.5% la bărbați (pe primul loc la bărbați). De asemenea, mortalitatea crește la bărbați cu 0.6% anual.
 
Există diferite tipuri de cancer tiroidian, cu diferențe mari între ele ca origine (tipul de celulă din care provine cancerul), prognostic și atitudinea terapeutică (metode de tratament).
  • Cel mai des, avem de a face cu un grup de cancere numit diferențiat (96% din cancere tiroidiene), care include următoarele tipuri: papilar, folicular și cancerul cu celule Hurthle.
  • Carcinomul medular reprezintă 1.5-3% din cancere tiroidiene.
  • Carcinomul anaplastic reprezintă sub 1% din cancere tiroidiene și are comportament agresiv.
  • Limfomul primar al tiroidei este o tumoră rară care se tratează că și alte limfoame non-Hodgkin.
 
Tiroidectomia este o operație chirurgicală prin care este extirpată parțial sau în totalitate glanda tiroidă. Intervenția este practicată pentru o serie de afecțiuni ale tiroidei, precum nodulul tiroidian, gușa tiroidiană, tiroidita, atrofia glandei tiroide, tireotoxicoza sau cancerul tiroidian.
 
https://www.hekahospital.com/programare/
contact@hekahospital.com
B.dul 1 Decembrie 1918, nr. 21, Constanța
 
Citește și
Reduceri extraordinare la Heka Hospital Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii