Sănătate La ce este util consumul de orez brun
Sănătate: La ce este util consumul de orez brun
24 Jun, 2015 16:24
ZIUA de Constanta
1433
Marime text
Orezul brun este foarte aromat, bogat în lignani, fitoestrogeni şi compuşi fenolici, care au un rol important în activitatea antioxidantă. Acest tip de orez este forma integrală a cerealei, fiindu-i îndepărtat doar stratul superior prin măcinare. Prin urmare, acesta păstrează întreaga cantitate de fibre şi germeni, părţile cele mai bogate în nutrienţi vitali. Orezul brun ajută sistemul nervos şi accelerează metabolismul în creier.
Conţine şi vitaminele B1 şi B6, fibre, seleniu, magneziu, potasiu, fier, fosfor şi mangan. Magneziul creează echilibru în organism şi ajută la menţinerea nervilor şi a muşchilor sănătoşi. Prezenţa vitaminei E în orezul brun are, de asemenea, un rol esenţial în stoparea diverselor anomalii ale creierului cauzate de leziuni oxidative. Consumul de orez brun scade şi nivelul colesterolului LDL şi riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Tot el ajută la menţinerea sănătăţii florei intestinale şi protejează împotriva cancerului mamar. Totodată, menţine glicemia în limite normale şi asigură sănătatea digestiei.
Conţine şi vitaminele B1 şi B6, fibre, seleniu, magneziu, potasiu, fier, fosfor şi mangan. Magneziul creează echilibru în organism şi ajută la menţinerea nervilor şi a muşchilor sănătoşi. Prezenţa vitaminei E în orezul brun are, de asemenea, un rol esenţial în stoparea diverselor anomalii ale creierului cauzate de leziuni oxidative. Consumul de orez brun scade şi nivelul colesterolului LDL şi riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Tot el ajută la menţinerea sănătăţii florei intestinale şi protejează împotriva cancerului mamar. Totodată, menţine glicemia în limite normale şi asigură sănătatea digestiei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii