Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:27 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Laptele de capră, mult mai nutritiv şi mai sănătos

ro

02 Jul, 2015 15:37 3468 Marime text
Laptele de capră are multe efecte benefice care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii organismului. Este foarte bogat în minerale, calciu, potasiu şi vitaminele A, B6, riboflavină şi acizi graşi. Unul dintre principalele avantaje ale laptelui de capră este că deţine capacităţi antiinflamatorii. Laptele de capră combate anemia şi previne apariţia acesteia. Este, de asemenea, perfect pentru a combate problemele de osteoporoză sau de oase. Laptele de capră este mai uşor de digerat în comparaţie cu laptele de vacă, fiind indicat persoanelor care au intoleranţă la lactoză.
 
În timp ce laptele de vacă are în jur de 17% acizi graşi, laptele de capră conţine chiar şi până la 35% acizi graşi, făcându-l mult mai nutritiv şi mai sănătos. Totodată, este bogat în Omega-6, acesta fiind un alt motiv care face acest tip de lapte mai uşor şi mai digerabil. Laptele de capră conţine şi seleniu, un mineral esenţial în menţinerea unui sistem imunitar puternic. Consumul laptelui de capră previne diabetul şi afecţiunile cardiovasculare. Tot el ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale şi protejează împotriva arterosclerozei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii