Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunță videoconferință pe tema caniculei cu prefecţii şi directorii direcţiilor de sănătate publică

ro

11 Jul, 2024 15:30 403 Marime text
Sursa foto: Facebook




 
  • Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că va organiza o videoconferinţă cu reprezentanţii autorităţilor locale în care se va discuta despre măsurile cu privire la codul roşu de caniculă, dar şi despre pregătirea unităţilor sanitare care vor prelua pacienţii cu probleme provocate de expunerea excesivă la căldură.

Rafila a fost întrebat într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Victoria care va fi tema discuţiilor în videoconferinţa despre codul roşu de caniculă pe care o va avea cu autorităţile locale, potrivit Agerpres.

"Am dat publicităţii recomandările pe care Ministerul Sănătăţii le face pentru această situaţie. Discuţia de astăzi va fi comună, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Sănătăţii. Vor fi prezenţi prefecţii şi directorii direcţiilor de sănătate publică, pentru că nu e vorba numai de măsurile care se recomandăm populaţiei, e vorba şi despre pregătirea unităţilor sanitare, a unităţilor de primiri urgenţe, a compartimentelor de primiri urgenţe, încât eventual să poată să preia pacienţii care au probleme de sănătate provocate de expunerea excesivă la căldură", a spus ministrul Sănătăţii.


Mai mult de trei sferturi dintre judeţele ţării se vor afla sub Cod roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat în acest weekend, când temperaturile vor urca la 41 de grade, potrivit unor avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Codul roşu este valabil pentru zilele de 13 şi 14 iulie şi vizează zone din Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova şi Bucureşti.

În aceste regiuni, valul de căldură va continua să se intensifice şi se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 
 
 
 
 
Citește și
 Coduri Portocalii şi Roşii de caniculă în România. CFR SA reduce viteza de circulaţie a trenurilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii