Morcovul, ideal în rețetele de post. Ce beneficii are
Morcovul, ideal în rețetele de post. Ce beneficii are
16 Mar, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
1756
Marime text
Multitudinea de vitamine și minerale conținute de morcov, îl încadrează printre cele mai benefice legume pentru sănătatea omului. Pe lângă vitamina C, morcovul mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative. La nivel hepatic, morcovul acţionează asupra bilei în special, dar se pare că poate să regleze ansamblul activităţilor ficatului. Morcovul este şi cel mai bun prieten al intestinului. Este cel care reglează tranzitul intestinal, cel care are o acţiune de dezinfectare şi de cicatrizare a mucoasei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii