Morcovul și numeroasele sale beneficii
Morcovul și numeroasele sale beneficii
06 Oct, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
3071
Marime text
- Morcovul este originar din zona mediteraneeană și este bogat vitamine, zaharuri şi săruri minerale.
- Multitudinea de vitamine și minerale conținute în această legumă, o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătatea omului.
Rădăcina morcovului are proprietăţi antianemice, vitaminizante, mineralizante, tonifiante, energizante, imunostimulatoare de apărare contra infecţiilor şi stimulatoare în creşterea copiilor.
În ceea ce privește aparatul digestiv, morcovul are acţiuni antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric şi intestinal, vermifuge şi tenifuge.
Morcovul reduce glicemia la bolnavii de diabet, ameliorează tulburările gastro-hepatice, ulcerele gastro-duodenale, gastritele hiperacide, hepatită cronică şi virală, ciroză, ascită, bilă leneşă, insuficienţă hepatobiliară şi litiază biliară.
De asemenea, acţionează în ednterite, colite, constipaţii, diaree la sugari şi copii, colibaciloză, eliminarea toxinelor şi otrăvurilor din corp, hemoroizi şi parazitoze intestinale (tenie, oxiuri).
Mai mult, intervine în hemoragiile gastro-intestinale, infecţii intestinale, enterocolite cronice şi acute, ajută la refacerea echilibrului acido-bazic, la reglarea tranzitului intestinal, dar și la curăţirea mucoasei intestinale (datorită conţinutului de pectine).
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii