Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Murăturile, aliment minune pe timp de iarnă

ro

19 Dec, 2016 00:00 2015 Marime text
Au un gust bun şi aduc numeroase beneficii organismului nostru. Vorbim despre murături, care ne întăresc sistemul imunitar iarna şi ne asigură necesarul de antioxidanţi. Consumate în cantităţi moderate, murăturile ne ajută să avem o digestie bună, fiind indicate în special după o masă pe bază de carne.
 
Un consum regulat de murături obţinute printr-un proces natural de fermentaţie combate astmul. Deoarece au un conţinut mare de antioxidanţi, fibre şi substanţe hepatoprotectoare, murăturile ajută şi la o bună detoxifiere a ficatului. De asemenea, contribuie la prevenirea răcelii şi gripei. Datorită rolului lor de detoxifiere, murăturile previn îmbătrânirea pielii şi întârzie apariţia ridurilor.
 
Atenţie, murăturile nu sunt recomandate tuturor persoanelor. Cei care suferă de afecţiuni precum boli renale, hipertensiune, diabet trebuie să evite murăturile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii