Muştarul negru îmbunătăţeşte digestia
Muştarul negru îmbunătăţeşte digestia
28 Nov, 2014 14:00
ZIUA de Constanta
1656
Marime text
Cultivat în numeroase părţi ale lumii, muştarul se numără printre cele mai populare condimente. Există muştar alb, negru şi brun. Folosit încă din cele mai vechi timpuri de către greci, muştarul negru are boabe rotunde şi dure, iar culoarea seminţelor acestui soi variază de la cafeniu până la negru. Conţine proteine, enzime, uleiuri volatile, vitamine, minerale (magneziu, fosfor, zinc). Are proprietăţi diaforetice, diuretice, emetice, carminative şi stomahice.
Printre beneficiile muştarului negru se numără îmbunătăţirea digestiei, ameliorarea simptomelor bolilor reumatice şi grăbirea vindecării gripei. Cataplasmele cu acest condiment calmează durerile provocate de gută. De asemenea, muştarul negru este eficient în tratarea nevralgiilor, prin băi şi cataplasme. Pentru reducerea febrei, ceaiul obţinut din seminţele de muştar negru se adăugă în apa de baie.
Printre beneficiile muştarului negru se numără îmbunătăţirea digestiei, ameliorarea simptomelor bolilor reumatice şi grăbirea vindecării gripei. Cataplasmele cu acest condiment calmează durerile provocate de gută. De asemenea, muştarul negru este eficient în tratarea nevralgiilor, prin băi şi cataplasme. Pentru reducerea febrei, ceaiul obţinut din seminţele de muştar negru se adăugă în apa de baie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii