Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muştarul negru îmbunătăţeşte digestia

ro

28 Nov, 2014 14:00 1656 Marime text
Cultivat în numeroase părţi ale lumii, muştarul se numără printre cele mai populare condimente. Există muştar alb, negru şi brun. Folosit încă din cele mai vechi timpuri de către greci, muştarul negru are boabe rotunde şi dure, iar culoarea seminţelor acestui soi variază de la cafeniu până la negru. Conţine proteine, enzime, uleiuri volatile, vitamine, minerale (magneziu, fosfor, zinc). Are proprietăţi diaforetice, diuretice, emetice, carminative şi stomahice.
 
Printre beneficiile muştarului negru se numără îmbunătăţirea digestiei, ameliorarea simptomelor bolilor reumatice şi grăbirea vindecării gripei. Cataplasmele cu acest condiment calmează durerile provocate de gută. De asemenea, muştarul negru este eficient în tratarea nevralgiilor, prin băi şi cataplasme. Pentru reducerea febrei, ceaiul obţinut din seminţele de muştar negru se adăugă în apa de baie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii