Numărul adolescenţilor care suferă de anorexie a crescut în timpul pandemiei
Numărul adolescenţilor care suferă de anorexie a crescut în timpul pandemiei
11 Apr, 2022 15:49
ZIUA de Constanta
1615
Marime text
- Numărul copiilor şi adolescenţilor care suferă de anorexie a crescut în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit specialiştilor germani în domeniul sănătăţii, relatează luni dpa.
Creşterea numărului acestor tineri înseamnă că există mai puţini medici disponibili să trateze pacienţii, iar spaţiul se epuizează în instituţiile de spitalizare, a declarat Andreas Schnebel, şeful unei asociaţii germane pentru tulburări de alimentaţie, adăugând că pacientele care suferă de astfel de tulburări sunt din ce în ce mai tinere.
Anorexia afectează mai ales fetele aflate la pubertate, însă fete tot mai tinere se prezintă la centrul de consiliere din München de câţiva ani, unele cu vârste de doar 8-9 ani, a spus Schnebel. El a atribuit acest lucru faptului că tinerii intră mai repede la pubertate, ei având totodată acces la reţelele de socializare la o vârstă tot mai fragedă.
Faptul că un număr mai mare de tineri cu tulburări de alimentaţie, precum anorexia sau bulimia, primesc tratament este confirmat şi de firmele de asigurări de sănătate.
DAK-Gesundheit, una dintre cele mai mare firme de asigurări de sănătate din Germania, a înregistrat o creştere cu 9% a tratamentelor spitaliceşti pentru tulburări de alimentaţie în 2020 comparativ cu anul precedent, iar în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani creşterea a fost de 13%. Potrivit acesteia, a existat o creştere cu 7% în rândul tinerilor cu vârste între 13 şi 18 ani diagnosticaţi cu o tulburare de alimentaţie din 2019 până în 2020.
Debutul mai devreme al pubertăţii poate însemna că deşi tinerii sunt fizic mai maturi, ei ar putea fi mai puţin maturi din punct de vedere psihologic, a declarat Silja Vocks, profesor de psihologie clinică şi psihoterapie la Universitatea din Osnabrück.
În plus, copiii şi adolescenţii îşi petrec din ce în ce mai mult timp pe reţelele de socializare, unde sunt expuşi constant unor imagini nerealiste care influenţează imaginea fragilă a corpului lor.
Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii