Sănătate Ovăzul, recomandat în afecţiunile digestive
Sănătate: Ovăzul, recomandat în afecţiunile digestive
20 Apr, 2015 10:59
ZIUA de Constanta
1891
Marime text

Fulgii de ovăz sunt obţinuţi din boabe de ovăz decorticat, trecute prin nişte cuţite de oţel care le despică în patru. Ovăzul este o cereală cultivată şi folosită de mii de ani, reprezentând o sursă importantă de hrană. Conţine elemente nutritive importante, precum proteine, fibre, antioxidanţi, carbohidraţi, vitaminele A, B, E, D, PP, fier, seleniu, fosfor, potasiu, siliciu, calciu, magneziu şi acizi graşi (oleic, linolenic).
Datorită proprietăţilor mineralizante, tonice, sedative, depurative şi antidepresive, această cereală are numeroase beneficii pentru sănătate. Ca urmare a acestor efecte, ovăzul combate constipaţia, scade colesterolul, curăţă vasele de sânge şi evită creşterea bruscă a glicemiei. Ovăzul este o cereală indicată şi în afecţiunile digestive, având rol de stimulare a digestiei şi de calmare a spasmelor intestinale. De asemenea, fibrele din ovăz sunt săţioase şi previn mâncatul excesiv din timpul zilei, care poate duce la creştere în greutate şi oboseală.
Datorită proprietăţilor mineralizante, tonice, sedative, depurative şi antidepresive, această cereală are numeroase beneficii pentru sănătate. Ca urmare a acestor efecte, ovăzul combate constipaţia, scade colesterolul, curăţă vasele de sânge şi evită creşterea bruscă a glicemiei. Ovăzul este o cereală indicată şi în afecţiunile digestive, având rol de stimulare a digestiei şi de calmare a spasmelor intestinale. De asemenea, fibrele din ovăz sunt săţioase şi previn mâncatul excesiv din timpul zilei, care poate duce la creştere în greutate şi oboseală.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii