Păduchi, râie, meningită şi hepatită Ce afecţiuni au descoperit medicii în şcolile şi grădiniţele constănţene!
Păduchi, râie, meningită şi hepatită: Ce afecţiuni au descoperit medicii în şcolile şi grădiniţele constănţene!
08 Oct, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3342
Marime text
![](/static/www_v2/img/logo.jpg)
![](images/stories/2016/10/08/1_Pic/meningita-paduchi-raie.jpg)
![](https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2016/10/08/1_Pic/meningita-paduchi-raie.jpg)
„În perioada 12 - 22 septembrie au fost controlate 315 unităţi (creşe, centre de plasament, grădiniţe, şcoli, şcoli profesionale, şcoli speciale, licee) şi au fost examinaţi 70.595 de copii. S-au înregistrat un număr de 484 de cazuri de îmbolnăvire”, se arată în comunicatul DSPJ.
„Referitor la cele două suspiciuni de meningită depistate pe parcursul derulării triajului din luna septembrie 2016, cazurile au fost îndrumate de către cadrul medical al colectivităţii către Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde au fost diagnosticate cu meningită virală, respectiv meningită bacteriană”, au precizat reprezentanţii DSPJ.
După tratarea corespunzătoare, copiii au fost reintegraţi în colectivitate, pe baza avizului epidemiologic. Au mai fost descoperite două cazuri de hepatite virale acute, 205 cazuri de angine, şase cazuri de râie, 223 de cazuri de copii infestaţi cu păduchi, zece cazuri de copii cu micoze, un caz de boli parazitare şi alte 35 de cazuri cu boli infecţioase diferite.
„Comparativ cu anul trecut, situaţia este foarte bună. Cele două cazuri de hepatită nu sunt de tip A, boala digestivă, cunoscută ca boala mâinilor murdare, ci au alte căi de transmitere (sangvină, prin instrumentar, prin contact sexual neprotejat sau de la mamă la făt”, a explicat, pentru ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt la DSPJ, dr. Loti Popescu.
Referitor la cazurile de infestare cu păduchi, purtătorul de cuvânt a explicat că acest fapt ţine de nerespectarea unor norme stricte de igienă, la fel ca în cazul râiei. „La zece zile după primul examen s-a efectuat un alt control numai pentru cazurile de scabie (râie) şi păduchi şi au fost înregistrate 59 de cazuri de păduchi şi două cazuri de scabie. Pentru aceşti copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau de medicul colectivităţii”, se precizează în comunicat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii