Păstârnacul ajută în lupta cu mai multe boli
Păstârnacul ajută în lupta cu mai multe boli
07 Jun, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
2679
Marime text
Consumat crud, ras, sub formă de decoct, uleiuri, extracte din frunze şi mai ales din rădăcini, păstârnacul are acţiune benefică în colecistite, constipaţie, anorexie, dureri gastrice, atonii veziculare, enterocolite spastice, insomnii minore, nefrită, disurie, colici renale, dereglări endocrine (sindrom menstrual), reumatism, avitaminoze, obezitate, boli vasculare, infecţii, stări febrile, inapetenţă, dismenoree, febră, ateroscleroză, detoxifiere anemie şi diabet zaharat, conform csid.ro.
Supa de zarzavat în care se pune păstârnac alături de alte rădăcinoase, precum varză şi praz, este recomandată în regimurile de slăbire, datorită conţinutului mare de minerale, valorii energetice scăzute şi efectului diuretic, depurativ.
Păstârnacul are capacitatea de a creşte gradul de sensibilitate al pielii la razele solare. În această situaţie se recomandă utilizarea produselor cu protecţie solară.
Supa de zarzavat în care se pune păstârnac alături de alte rădăcinoase, precum varză şi praz, este recomandată în regimurile de slăbire, datorită conţinutului mare de minerale, valorii energetice scăzute şi efectului diuretic, depurativ.
Păstârnacul are capacitatea de a creşte gradul de sensibilitate al pielii la razele solare. În această situaţie se recomandă utilizarea produselor cu protecţie solară.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii