Pătrunjelul întărește sistemul imunitar
Pătrunjelul întărește sistemul imunitar
02 Feb, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
2534
Marime text
Pătrunjelul (petroselinum crispum) este unul din cele mai populare plante culinare din lume care face parte din familia Umbelliferae.
Pătrunjelul este unul dintre cele șapte condimente care luptă împotriva multor boli, alături de ghimbir, oregano, scorțișoara, șofran, salvie și ardei roșu iute, potrivit sfatulmedicului.ro.
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și mai multă vitamina C decât citricele, dar și multe alte substanțe nutritive esențiale. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare și de sintetizare a substanțelor nutritive a majoritătii organelor.
Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor. Acest nutrient aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Betacarotenul este transformat de organism în vitamina A, un nutrient important pentru un sistem imunitar puternic.
Pătrunjelul este unul dintre cele șapte condimente care luptă împotriva multor boli, alături de ghimbir, oregano, scorțișoara, șofran, salvie și ardei roșu iute, potrivit sfatulmedicului.ro.
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și mai multă vitamina C decât citricele, dar și multe alte substanțe nutritive esențiale. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare și de sintetizare a substanțelor nutritive a majoritătii organelor.
Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor. Acest nutrient aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Betacarotenul este transformat de organism în vitamina A, un nutrient important pentru un sistem imunitar puternic.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii