Pătrunjelul, nelipsit dintr-o dietă echilibrată
Pătrunjelul, nelipsit dintr-o dietă echilibrată
30 Mar, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2757
Marime text
- Pătrunjelul este bogat în vitamina C și previne formarea cheagurilor de sânge.
O plantă aflată la îndemâna oricui, cu un preț accesibil, dar neprețuită pentru sănătatea și buna funcționare a întregului organism.
Acesta este pătrunjelul, aliment ale cărui beneficii sunt demne de luat în seamă de către oricine care își dorește o dietă sănătoasă.
Potrivit nutriționiștilor, pătrunjelul este un aliment bogat în vitamina C, betacaroten, proteine, calciu, fosfor, fier, vitamina K, mangan, sulf și inositol.
Acesta este recomandat ca adjuvant pentru tratarea afecțiunilor inimii, dat fiind că frunzele de pătrunjel crude împiedică formarea cheagurilor de sânge și reglează nivelul tensiunii arteriale.
De asemenea, pătrunjelul își aduce aportul și la reglararea nivelului hormonal, acesta putând calma inclusiv durerile menstruale și crampele.
Totodată, această plantă este recomandată și pentru cei ce suferă de reumatism, grație rolului său antiinflamator.
Nu în ultimul rând, pătrunjelul protejează ficatul și împrospătează respirația.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii