Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perele, fructe cu numeroase beneficii pentru sănătate

ro

19 Oct, 2014 09:59 1851 Marime text
Perele au un gust dulce, plăcut, aromat şi un conținut semnificativ de substanţe nutritive necesare sănătăţii. Conţin vitaminele A, B1, B2, B3, C şi E, potasiu, magneziu, fier, calciu, sodiu, fosfor, apă, fibre, proteine, carbohidrați, grăsimi, iod, fluor, mangan, fier şi nichel. Perele au efect laxativ, diuretic, antioxidant şi hipotensiv. Datorită conţinutului bogat în fibre, stimulează tranzitul intestinal, menţin sănătatea colonului, uşurează digestia, ajută la normalizarea funcţionării tractului gastrointestinal şi la scăderea riscului de boli ale colonului, prin prevenirea dezvoltării bacteriilor dăunătoare intestinului.
 
Datorita proprietăţilor antioxidante, perele contribuie la combaterea radicalilor liberi, la reducerea tensiunii arteriale şi scăderea riscului de accident vascular cerebral. În plus, aceste fructe acţionează benefic asupra plămânilor, reduc riscul apariţiei degenerescenţei maculare, care duce la pierderea vederii pentru persoanele în vârstă. Dintre toate fructele, perele au cel mai scăzut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care suferă de diabet, dar şi celor care doresc să slăbească şi sunt la dietă. Perele au efecte calmante asupra sistemului nervos. Consumat zilnic, timp de trei săptămâni, sucul de pere poate dizolva pietrele, favorizând eliminarea lor prin mărirea diurezei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii