Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:32 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Polenul, unul dintre cele mai pure alimente

ro

01 Apr, 2015 10:13 1529 Marime text
Polenul este un produs apicol extrem de valoros, realizat de albinele lucrătoare prin polenizarea anumitor flori. Albinele recoltează doar polenul nutritiv, iar plantele care nu sunt folositoare albinelor rămân nepolenizate. Acesta este un produs care nu poate fi sintetizat în laborator. El conţine toate substanţele necesare vieţii, compoziţia sa chimică variază în funcţie de anotimp şi de zona geografică în care se află albinele.
 
Polenul reprezintă cea mai bogată sursă naturală de vitamine şi minerale. Astfel, are în compoziţia sa vitaminele A, B, C, D, E, K, fier, calciu, zinc, magneziu, fosfor şi seleniu. De asemenea, polenul are proprietăţi tonice, vitaminizante, antiseptice, depurative, diuretice, vermifuge şi energizante. Are efecte pozitive şi în ceea ce priveşte tratarea mai multor afecţiuni, precum anorexie, anemie, stări de nervozitate, afecţiuni ale ficatului şi afecţiuni oculare. Polenul poate fi folosit în cazul tulburărilor circulatorii, în flebite, varice şi alergii. Totodată, el înlătură palpitaţiile, oboseala, surmenajul fizic şi cel mental.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii