Portocalele, vedetele iernii. Iată beneficiile!
Portocalele, vedetele iernii. Iată beneficiile!
17 Dec, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2736
Marime text



- Portocalele conțin vitaminele A și C, fier, calciu și potasiu, având un rol important în dezvoltarea sistemului imunitar al organismului.
- Antioxidanții din portocale reduc efectele îmbătrânirii.
Consumul alimentelor bogate în beta-criptoxantina, pe care o găsim în special în portocale, porumb, dovleac, papaya, ardei roșu și piersici, poate să scadă riscul de apariție a cancerului pulmonar.
În perioada iernii, portocalele sunt cele mai consumate fructe, dar medicii atrag atenția să aveți grijă la cantitatea pe care o consumați.
Specialiştii spun că acestea trebuie consumate în cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului acestora poate să accentueze simptomele artritei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii