Portocalele, vedetele iernii. Iată beneficiile!
Portocalele, vedetele iernii. Iată beneficiile!
17 Dec, 2020 00:00
17 Dec, 2020 00:00
17 Dec, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2621
Marime text
![](/static/www_v2/img/logo.jpg)
![](images/stories/2020/12/17/pics/portocale-2.jpg)
![](https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2020/12/17/pics/portocale-2.jpg)
- Portocalele conțin vitaminele A și C, fier, calciu și potasiu, având un rol important în dezvoltarea sistemului imunitar al organismului.
- Antioxidanții din portocale reduc efectele îmbătrânirii.
Consumul alimentelor bogate în beta-criptoxantina, pe care o găsim în special în portocale, porumb, dovleac, papaya, ardei roșu și piersici, poate să scadă riscul de apariție a cancerului pulmonar.
În perioada iernii, portocalele sunt cele mai consumate fructe, dar medicii atrag atenția să aveți grijă la cantitatea pe care o consumați.
Specialiştii spun că acestea trebuie consumate în cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului acestora poate să accentueze simptomele artritei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii