Prazul, indicat persoanelor care suferă de anemie
Prazul, indicat persoanelor care suferă de anemie
19 Mar, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
2317
Marime text
Prazul s-a cultivat din cele mai vechi timpuri, putând fi utilizat atât în stare crudă, dar şi gătită. Aduce o aromă deosebită, contribuind subtil la reuşita fiecărui preparat. Consumul de praz stimulează imunitatea şi favorizează eliminarea toxinelor din organism. Această legumă are proprietăţi antiseptice, bacteriostatice, laxative, vermifuge, emoliente, expectorante, diuretice, hipogliceminante, tonice şi vasodilatatoare.
Prazul este indicat persoanelor care suferă de anemie. în altă ordine de idei, contribuie la tratarea gripei, traheitelor şi laringitelor. Utilizat sub formă de cataplasme, această plantă este utilă în vindecarea plăgilor şi abceselor. Totodată, cataplasmele din frunze de praz sunt recomandate în cazul tenurilor acneice, iar sucul de praz se aplică pe ten pentru a calma pielea înroşită.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii