Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2!

ro

06 Jun, 2024 08:10 633 Marime text
foto: Pixabay Un prim caz global de deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2 a fost înregistrat în Mexic, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

"Acesta este primul caz uman de infecţie confirmat de laborator cu virusul gripal A(H5N2)", a subliniat organizaţia ONU într-un buletin epidemiologic.

Tulpina H5N2 este diferită de cea (H5N1) legată de actuala epidemie înregistrată la vaci în Statele Unite şi pentru care au fost raportate trei cazuri la oameni.



Persoana a decedat la 24 aprilie

În vârstă de 59 de ani, persoana a decedat la 24 aprilie într-un institut de specialitate din capitala mexicană la câteva ore după ce fusese spitalizată, a indicat sursa citată. Ministerul Sănătăţii din Mexic a precizat că este vorba de un bărbat.

Pacientul a prezentat febră, dificultăţi de respiraţie, diaree, greaţă şi stare generală de rău pe 17 aprilie, a indicat OMS, care a fost sesizată în legătură cu acest caz pe 23 mai.


Nu a avut "niciun contact" cunoscut cu păsări de curte sau alte animale

Persoana nu a avut "niciun contact" cunoscut cu păsări de curte sau alte animale, dar avea deja numeroase probleme de sănătate, a subliniat OMS.


Sursa: Agerpres.ro 


Citește și:

Raport covid pentru săptămâna 27 mai- 02 iunie 2024. Vești bune pentru Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii