Privitul la televizor, între relaxare și hipnoză
Privitul la televizor, între relaxare și hipnoză
18 May, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1515
Marime text
Privitul la televizor a devenit activitatea preferata a milioane de oameni din intreaga lume. Noi credem ca este o activitate care ne deconecteaza si astfel ne relaxam.
Dar este cu adevarat relaxant?
NU. Dar putem avea aceasta senzatie, din cauza faptului ca in acel moment, gandirea se suspenda, iar la nivel superficial putem crede ca mintea tace si ca intr-adevar ne-am deconectat si suntem linistiti. Numai ca, ce se intampla de fapt este ca mintea intr-adevar se deconecteaza de la gandurile si preocuparile noastre obisnuite, dar se conecteaza la altceva si anume la mentalul emisiunii pe care o privim. Efectul este aproape hipnotic. In acest fel, noi suntem un burete care absoarbe fara niciun filtru, toate gandurile colective, toate preocuparile, grijile si resentimentele tuturor celor care sunt conectati in acelasi timp din punct de vedere mental.
Prin urmare, noi nu urcam deasupra gandirii, ci coboram sub ea. Nivelul de vigilenta si constiinta nu creste, ci scade. Suntem amortiti, anesteziati, prinsi in plasa tuturor acestor ganduri si emotii, de regula negative. Este un efect asemanator celui produs de droguri, alcool, etc.
Din pacate, foarte putini oameni constientizeaza efectul de drog pe care ajunge sa-l aiba televizorul. Si ne trezim stand cu telecomanda in mana, schimband posturile mecanic, robotizat. Nu stim nici ce cautam, nici ce vrem sa vedem, tot ce facem este sa schimbam frenetic posturile. Cei care fac reclame si emisiuni stiu asta, de aceea a devenit industrie, pentru ca noi am constituit terenul fertil pentru absorbtia neselectiva a tot ce ne livreaza, constient sau nu.
Sa luam exemplul hiper-mediatizatei crize financiare. Cat de benefic credeti ca este sa auziti, ori de cate ori deschideti televizorul, invariabil, acest cuvant: "criza"? Ce credeti ca se intampla in subconstientul nostru, ori de cate ori auzim discutii (cel mai adesea aprinse) pe aceasta tema. Subconstientul, in urma intrarii in contact cu aceasta informatie, in mod repetat, o primeste, o accepta ca adevar. Criza devine o convingere personala, chiar daca nu suntem constienti de asta.
Insa ce se intampla este ca aceasta convingere incepe sa genereze in viata noastra, ghici ce? Criza! Prin legea rezonantei.
Citește continuarea pe astrocafe.ro.
Sursa foto: Pexels
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii