Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:01 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile ceaiului de păpădie

ro

15 Mar, 2015 10:32 2140 Marime text
Datorită conţinutului său, păpădia se numără printre cele mai puternice plante cu prorietati antitoxice şi depurative. În plus, păpădia are proprietăţi colagoge, laxative, tonice, detoxifiante şi tonifiante. Conţine colină, vitaminele C, D şi K, provitamina A, flavonoide, carotenoide, potasiu, fier, calciu, cupru, siliciu, mangan, principii amare, inulină şi zaharuri complexe. 
Ceaiul de păpădie ajută la mobilizarea şi la eliminarea toxinelor din organism, el intensifică tranzitul intestinal şi creşte tonusul întregului organism. De asemenea, combate anemia, constipaţia şi infecţiile, reduce glicemia, protejează vasele de sânge, creşte diureza, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi oferă un aspect sănătos pielii. Acest ceai este eficient în tratarea acneei, alergiei, tromboflebitei, arterosclerozei, hemoroizilor şi dischineziei biliare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii