Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:33 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile medicinale ale muşchiului irlandez

ro

16 Mar, 2015 09:10 2709 Marime text
Muşchiul irlandez sau muşchiul pietrei este o algă întâlnită pe ţărmurile nordice ale Atlanticului. Conţine minerale, precum iod, brom, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc, dar şi betacaroten, pectină, vitaminele B şi C. De asemenea, mai conţine şi polysaccharide carrageenan, o substanţă folosită pentru îngroşarea naturală a supelor, budincilor şi îngheţatelor.
 
Muşchiul irlandez este format în proporţie de 55% din mucilagii. Aceste substanţe au efect liniştitor prin acoperirea membranelor tubului intestinal cu mucilagiu, care este foarte rezistent la sucurile digestive. Totodată, este indicat în tratarea afecţiunilor căilor respiratorii şi în afecţiunile urinare, precum inflamaţiile rinichilor şi ale vezicii, dar şi în tratarea gastritei, ulcerului, colicilor, flatulenţei, diareei şi dificultăţilor la înghiţire.
 
Muşchiul irlandez are capacitatea de a elimina secreţiile bronşice, de a reface membranele mucoase uscate şi iritate, dar şi de a combate bronşita. Tot el grăbeşte recuperarea după boli epuizante, cum ar fi pneumonia, alină durerea şi calmează stările nervoase.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii