Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:24 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile terapeutice ale mierii de manuka

ro

09 Jul, 2015 11:56 2463 Marime text
Mierea de manuka este produsă doar în Noua Zeelandă şi Australia, de către albinele care polenizează florile arbustului de Manuka. O miere cu puternice proprietăţi antibacteriene şi antibiotice, manuka are uneori o eficienţă chiar şi de 50 de ori mai mare decât antibioticele din farmacii. Mierea de manuka inhibă creşterea bacteriei Helicobacter Pylori, care provoacă ulcerele stomacale, este foarte eficientă pentru diferite afecţiuni ale pielii, precum arsuri, răni, dermatite, eczeme, abcese, dar şi pentru inflamaţii şi infecţii de tipul durerilor în gât.
 
Folosită sub pansament în rănile post-operatorii, această miere este mult mai eficientă decât cremele cu antibiotice obişnuite. Acest tip de miere revitalizează organismul, reduce colesterolul şi inflamaţiile, previne afecţiunile gastrointestinale, infecţiile de la nivelul ochilor, gâtului sau sinusurilor. Datorită proprietăţilor antioxidante, mierea de manuka încetineşte procesele oxidative din organism asociate cu multe afecţiuni degenerative. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii