Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile terapeutice ale seminţelor de schinduf

ro

11 Dec, 2014 16:49 2721 Marime text
Schinduful crește în medii sălbatice, submontane, dar şi în regiunile de coastă. Uleiul de schinduf se prepară din seminţele plantei care au un conţinut semnificativ de magneziu, potasiu, fosfor, mangan, seleniu, fier, vitaminele B1, B2, B3 şi C, calciu, aminoacizi, quercitină, acizi grași esențiali, cumarină, luteolină, cumarină. Semințele de schinduf sunt indicate celor care suferă de diabet, deoarece previn absorbția zahărului în sânge. 
 
Extractul din semințele plantei este tonic, afrodisiac, combate malnutriția, contribuie la reducerea colesterolului din sange şi previne bolile sistemului cardiovascular. Datorită conţinutului în fier, vitamine şi alte minerale, schinduful ajută la prevenirea și tratarea anemiei. Semințele de schinduf, de asemenea, reduc apetitul alimentar, ajută la un consum mai mic de alimente și la scăderea în greutate.
 
Semințele de schinduf au proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice, putând fi utilizate în cazuri de eczeme, arsuri, răni inflamate, leziuni cutanate. În plus, sunt un bun remediu împotriva ridurilor, a petelor de culoare închisă care apar cu vârsta. Pudra din semințe de schinduf combate mătreața, iritațiile sau petele roșii de pe suprafața scalpului, stimulează creșterea părului şi combate căderea acestuia. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii