Sănătate Remedii naturiste care tratează aciditatea gastrică
Sănătate: Remedii naturiste care tratează aciditatea gastrică
28 Apr, 2015 13:42
ZIUA de Constanta
1730
Marime text
Acidul pe care îl produce stomacul are rolul de a digera mâncarea, însă dacă este produs în exces, devine o problemă. Multe persoane au aciditate mare la stomac, unele dintre acestea au simptome suportabile, de uşoară jenă, iar altele, au arsuri de-a dreptul chinuitoare. Schimbarea dietei are un rol esenţial în eliminarea acestei probleme. Nu toate alimentele cresc în egală măsură producerea de suc gastric.
Trebuie evitate prăjelile, alcoolul, cafeaua, ţigările, alimentele picante, semipreparatele, dulciurile, dar şi anumite legume, precum ceapa, usturoiul şi roşiile, deoarece cresc aciditatea. În schimb, se recomandă consumul merelor, care, pe lângă faptul că sunt pline de vitamine şi minerale, au un rol antiacid şi calmează durerile. Ghimbirul ajută şi el la combaterea acidităţii. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, salata, ştevia, dar şi pătrunjelul, mărarul şi busuiocul sunt adevărate pansamente pentru mucoasa stomacului.
Ceaiurile medicinale au un efect de diluare a sucurilor gastrice. Ceaiul din flori de salcâm, spre exemplu, combate aciditatea gastrică şi calmează senzaţia de arsură. Cel de coada calului neutralizează şi el aciditatea, iar ceaiurile de muşeţel, gălbenele, busuioc, sunătoare şi de pătlagină sunt cicatrizante, emoliente şi vindecătoare.
Trebuie evitate prăjelile, alcoolul, cafeaua, ţigările, alimentele picante, semipreparatele, dulciurile, dar şi anumite legume, precum ceapa, usturoiul şi roşiile, deoarece cresc aciditatea. În schimb, se recomandă consumul merelor, care, pe lângă faptul că sunt pline de vitamine şi minerale, au un rol antiacid şi calmează durerile. Ghimbirul ajută şi el la combaterea acidităţii. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, salata, ştevia, dar şi pătrunjelul, mărarul şi busuiocul sunt adevărate pansamente pentru mucoasa stomacului.
Ceaiurile medicinale au un efect de diluare a sucurilor gastrice. Ceaiul din flori de salcâm, spre exemplu, combate aciditatea gastrică şi calmează senzaţia de arsură. Cel de coada calului neutralizează şi el aciditatea, iar ceaiurile de muşeţel, gălbenele, busuioc, sunătoare şi de pătlagină sunt cicatrizante, emoliente şi vindecătoare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii