voceaconstantei.ro Remedii naturiste pentru calmarea arsurilor solare
voceaconstantei.ro: Remedii naturiste pentru calmarea arsurilor solare
25 Jul, 2015 17:31
ZIUA de Constanta
2238
Marime text
Atunci când nu avem la îndemână o loțiune de calmare a arsurilor de plajă și mai ales dacă nu avem una eficientă este foarte simplu să apelăm la câteva trucuri în care să folosim ingrediente din propria bucătărie pentru potolirea durerilor. Iaurtul, zeama de lămâie, bicarbonatul de sodiu, uleiul de gălbenele, ulei de nucă. argila verde, roşiile, mierea de albine, ceaiul verde sunt câteva soluţii naturale care ne pot ajuta să tratăm pielea arsă de soare. De asemenea, pentru a reduce nivelul durerii, se poate lua un medicament pentru calmanre de tipul Paracetamolului, însă doar medicul este în măsură să decidă acest lucru în funcție de nevoi.
Specialiștii ne recomandă, odată ce pielea a suferit arsură solară, să bem foarte multă apă, pentru a rehidrata ţesuturile afectate.
Untul de cocos este ideal în această situație pentru că acesta hidratează în profunzime pielea şi ameliorează senzaţia de durere.
Compresele reci cu lapte sau ceai de muşeţel şi gălbenele fac minuni pentru pielea arsă. La fel şi băile cu apă călduţă în care se adaugă bicarbonat de sodiu.
Baie cu făină de ovăz – produsele ce conţin făină coloidală de ovăz pot fi găsite în farmacii şi magazine naturiste şi acţionează ca tratament calmant suplimentar, fiind recomandat atât în cazul ameliorării arsurilor solare, cât şi în dermatite, acnee, eczeme și altele.
În loc să iei aspirină, despre care ai auzit că face bine în caz de dureri, ia câteva suplimente cu vitamina C, sau, şi mai bine, mănâncă multe citrice, cum sunt portocalele, lămâile, grepfrutul, pomelo, mandarinele. Specialiştii recomandă o „cură” de 1.000 de miligrame de vitamina C zilnic, timp de trei zile, pentru a scăpa de arsuri, dar poate fi aplicată şi local, pe zonele afectate, prin intermediul unguentelor pe bază de vitamina C.
Aloe vera are efect răcoritor şi poate fi şi mai răcoritor dacă lăsaţi crema, loţiunea, gelul sau orice produs aveţi prin casă la frigider pentru câteva ore. Această plantă miraculoasă are efect de calmare a pielii datorită nutrienţilor şi antioxidanţilor pe care îi conţine.
Nici iaurtul nu este de trecut cu vederea. Poţi aplica un strat cu iaurt, laşi să acţioneze 15 minute şi clăteşti cu apă rece. Repetă procedura o dată la trei ore.
Compresele cu zeamă de lămâie diluată în apă rece răcoresc şi decontaminează pielea arsă. Bicarbonatul de sodiu este numit în aceste cazuri, “pompierul”. Pentru a atenua senzaţia de arsură, diluaţi o lingură de bicarbonat de sodiu în 250 mililitri de apă rece şi aplicaţi comprese pe piele.
Uleiul de gălbenele contribuie la hidratarea pielii arse şi refacerea acesteia. De altfel, sunt recunoscute proprietăţile uleiului de gălbenele de cicatrizare indicat mai ales persoanelor cu piele sensibilă.
De asemenea, uleiul de nucă este indicat pentru masarea delicată a zonei afectate.
Și pasta obţinută din argilă verde dizolvată în apă care se aplică pe pielea arsă poate stopa inflamarea şi a facilita cicatrizarea. Se aplică și după două ore, se îndepărtează pasta cu apă călduţă.
Roşiile sunt foarte bogate în vitamina A care este esenţială pentru refacerea pielii arse. Şi pentru aceasta ţine aproximativ o jumătate de oră pe pielea arsă câteva felii de roşie.
Prevenţia rămâne soluţia cea mai bună, mai ales în cazul copiilor şi al vârstnicilor. Cu atât mai mult cu cât medicii dermatologi repetă întruna faptul că arsurile solare avute în copilărie măresc foarte mult riscul de cancer al pielii diagnosticat mai târziu, la adult.
Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii