Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:49 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru combaterea vărsăturilor

ro

16 Jun, 2015 10:10 7129 Marime text
Vărsăturile pot fi simptome ale îmbolnăvirii aparatului digestiv sau doar acte reflexe care îşi au centrul în bulbul rahidian. Prin vomă se realizează activitatea de apărare a organismului. Voma se produce prin contracţia simultană a musculaturii pereţilor stomacali, a diafragmei şi a muşchilor abdominali. Ceaiurile medicinale din roiniţă, coada-şoricelului, păducel, anason, anghinare, cerenţel, seminţe de mărar, busuioc, coada-calului, rădăcină de săpunariţa, ciuboţica-cucului sunt indicate pentru combaterea vărsăturilor.
 
De asemenea, ghimbirul este una dintre plantele extrem de eficiente în combaterea vărsăturilor, taie greaţă, îmbunătăţeşte digestia şi întăreşte sistemul imunitar, datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale. Consumat cu regularitate, ghimbirul reduce senzaţia de greaţă şi frecvenţa vărsăturilor. Totodată, ceaiurile de mentă, de muşeţel şi de roiniţă au efect antiemetic, fiind recomandate în combaterea greţurilor.
 
Apa rece în care s-au pus câteva felii de lămâie este un alt remediu pentru ameliorarea stărilor de vomă. Sucul de ridiche este un alt remediu eficient în cazul vărsăturilor. Acest suc are efect de curăţare a organismului. Laptele în care s-a adăugat puţin zahăr şi ghimbir este un bun remediu contra vărsăturilor. Acelaşi efect îl are şi ceaiul cu lămâie şi miere. Tot pentru calmarea vărsăturilor pot fi folosite sucul de gutuie şi uleiul de mentă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii