Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii naturiste pentru dopurile de ceară din urechi

ro

07 Aug, 2014 16:41 22349 Marime text
Ceara din urechi, cunoscută sub denumirea de cerumen, se formează prin acumularea, în conductorul auditiv extern, a unei cantităţi de secreţie a glandelor cerumeniene. Cerumenul are rolul de a proteja timpanul faţă de diferite bacterii, impurităţi şi praf din exterior. Treptat, ceara din urechi migrează spre pavilionul extern, iar pe măsură ce se usucă, va fi înlocuită cu una nouă. Uneori, se formează un dop tare de ceară, care diminuează capacitatea auditivă sau provoacă dureri interne şi acufene (zgomote). Aceste simptome apar, de obicei, după baie.
 
Prin distrugerea stratului de cerumen se crează o portiţă de intrare pentru infecţii şi diferite boli. Excesul de ceară poate produce disconfort, dar şi obstrucţii ale canalului auditiv. În cazul în care se crează  un exces de cerum, poate apărea senzaţia de ureche înfundată, precum şi dureri sau zgomot în urechi.
Pentru a elimina dopurile de ceara, uleiul de măsline călduţ este eficient pentru curăţarea urechilor, în timp ce alt remediu folosit este apa oxigenată. Cu ajutorul unei pipete, se pun în interiorul urechii trei picături de apă oxigenată, de două ori pe zi, timp de patru zile.

Uleiul de parafină contribuie la înmuierea şi dizolvarea completă a excesului de ceară. În acest scop, se pun două picături de ulei de parafină în ureche şi se ţine capul înclinat într-o parte. După doua zile, se spală urechea cu o seringă cu apă caldă. Pentru a nu fi rănită urechea, jetul de apă nu trebuie să aibă o presiune foarte mare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii