Ridichile roșii de primăvară oferă o mulțime de beneficii nutriționale
Ridichile roșii de primăvară oferă o mulțime de beneficii nutriționale
22 Nov, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
1930
Marime text
Această mică și roșiatică legumă, ridichea, extrem de populară în preferințele culinare ale românilor, ajută cu succes în tratarea mai multor afecțiuni. În medicina populară, ridichile sunt folosite pentru îmbunătățirea digestiei, împotriva depresiei și a oboselii, contra tusei, în insuficiență hepatică, boli reumatice, paraziți intestinali, astm, alergii, pietre la rinichi, conform Agerpres.ro
Ridichile roșii de primăvară oferă o mulțime de beneficii nutriționale, sunt prietenoase cu silueta și taie apetitul.
Specialiștii recomandă consumul de ridichi pentru faptul că sunt bogate în fibre (benefice tranzitului intestinal, dar și siluetei — pentru că fibrele induc mai repede sațietatea), pentru că sunt sărace în calorii și pentru că oferă multă vitamina C (adică, vitalitate) și vitamina B9 (necesară reînnoirii celulare).
Datorită conținutului de acid folic, vitamina C și antocianine, ridichile sunt foarte eficiente în combaterea cancerului de colon, intestinal, de rinichi și de stomac.
Ridichile roșii de primăvară oferă o mulțime de beneficii nutriționale, sunt prietenoase cu silueta și taie apetitul.
Specialiștii recomandă consumul de ridichi pentru faptul că sunt bogate în fibre (benefice tranzitului intestinal, dar și siluetei — pentru că fibrele induc mai repede sațietatea), pentru că sunt sărace în calorii și pentru că oferă multă vitamina C (adică, vitalitate) și vitamina B9 (necesară reînnoirii celulare).
Datorită conținutului de acid folic, vitamina C și antocianine, ridichile sunt foarte eficiente în combaterea cancerului de colon, intestinal, de rinichi și de stomac.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii