Riscul de degenerescenţă maculară, scăzut prin consumul regulate de portocale
Riscul de degenerescenţă maculară, scăzut prin consumul regulate de portocale
03 Sep, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
1261
Marime text
Persoanele care consumă în mod regulat portocale au un risc semnificativ mai mic de a dezvolta degenerescenţă maculară, o afecţiune oftalmologică comună în rândul persoanelor de vârstă medie din Australia, conform unui studiu recent efectuat în această ţară, citat luni de Xinhua și Agerpres.ro.
Peste două mii de persoane adulte din Australia, cu vârste de peste 50 de ani, au fost implicate în această cercetare care a presupus monitorizarea lor pe parcursul unei perioade de 15 ani, potrivit Institutului pentru cercetări medicale Westmead.
În cazul persoanelor care au consumat cel puţin o porţie de portocale în fiecare zi a fost constatat un risc cu peste 60% mai redus de a se confrunta cu probleme de vedere 15 ani mai târziu.
Potrivit concluziilor studiului, beneficiile au fost observate şi în cazul celor care au consumat doar o portocală pe săptămână.
Peste două mii de persoane adulte din Australia, cu vârste de peste 50 de ani, au fost implicate în această cercetare care a presupus monitorizarea lor pe parcursul unei perioade de 15 ani, potrivit Institutului pentru cercetări medicale Westmead.
În cazul persoanelor care au consumat cel puţin o porţie de portocale în fiecare zi a fost constatat un risc cu peste 60% mai redus de a se confrunta cu probleme de vedere 15 ani mai târziu.
Potrivit concluziilor studiului, beneficiile au fost observate şi în cazul celor care au consumat doar o portocală pe săptămână.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii