Sănătate Afinele roşii scad zahărul din sânge
Sănătate: Afinele roşii scad zahărul din sânge
06 Oct, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2121
Marime text
Afinele roşii sau merişoarele sunt fructele unui arbust stufos, mic de înălţime, care creşte la altitudini mari, în pajişti şi luminişuri. Supranumite „insulina verde”, afinele sunt recomandate în meniul zilnic al persoanelor cu diabet, deoarece au o concentraţie scăzută de zahăr. De asemenea, datorită proprietăţilor pe care le deţin, contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Afinele roşii previn infecţiile în organism, în special pe cele ale tractului urinar.
Dintre toate fructele, afinele roşii au cel mai mare număr de antioxidanţi, substanţe care protejează organismul de bolile cronice. Consumul de afine roşii scade numărul de infecţii, reducându-se astfel dozele de antibiotice, o problemă globală de sănătate. Antocianinii prezenţi în afinele roşii ajută la protejarea ţesuturilor retinei împotriva radicalilor liberi, îmbunătăţesc acuitatea vizuală, circulaţia sângelui la nivelul ochilor şi la nivelul sistemului nervos. Totodată, ei pot ajuta la tratarea unor boli de ochi, precum retinită pigmentoasă, glaucom şi miopie.
Sucul de afine conţine substanţe antibiotice, numite proantocianidine, care anihilează principalele bacterii ce cauzează infecţiile urinare. Proantocianidinele nu permit bacteriilor să modifice structura celulelor aflate pe mucoasa tractului urinar, ci le elimină din organism. De asemenea, frunzele şi fructele de afin cresc acuitatea vizuală, au efecte antiseptice, antidiareice şi astringente. Decoctul din fructe şi frunze de afin poate fi utilizat pentru ameliorarea afecţiunilor gastrointestinale, precum enterite şi diaree. Pentru uzul extern, se recomandă în faringite, afte, stomatite, sub formă de gargară.
Dintre toate fructele, afinele roşii au cel mai mare număr de antioxidanţi, substanţe care protejează organismul de bolile cronice. Consumul de afine roşii scade numărul de infecţii, reducându-se astfel dozele de antibiotice, o problemă globală de sănătate. Antocianinii prezenţi în afinele roşii ajută la protejarea ţesuturilor retinei împotriva radicalilor liberi, îmbunătăţesc acuitatea vizuală, circulaţia sângelui la nivelul ochilor şi la nivelul sistemului nervos. Totodată, ei pot ajuta la tratarea unor boli de ochi, precum retinită pigmentoasă, glaucom şi miopie.
Sucul de afine conţine substanţe antibiotice, numite proantocianidine, care anihilează principalele bacterii ce cauzează infecţiile urinare. Proantocianidinele nu permit bacteriilor să modifice structura celulelor aflate pe mucoasa tractului urinar, ci le elimină din organism. De asemenea, frunzele şi fructele de afin cresc acuitatea vizuală, au efecte antiseptice, antidiareice şi astringente. Decoctul din fructe şi frunze de afin poate fi utilizat pentru ameliorarea afecţiunilor gastrointestinale, precum enterite şi diaree. Pentru uzul extern, se recomandă în faringite, afte, stomatite, sub formă de gargară.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii