Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:14 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care combat răceala şi gripa

ro

29 Dec, 2014 11:04 2333 Marime text
Cei mai buni aliaţi în lupta împotriva răcelii şi a gripei, pe lângă medicamente, sunt alimentele. Pentru a învinge răcelile, care sunt destul de dese în sezonul rece, trebuie să consumăm alimente care au proprietăţi curative şi care întăresc sistemul imunitar, cum ar fi cele bogate în zinc, printre acestea numărându-se cerealele integrale, stridiile, seminţele de dovlec, carnea de vită şi nucile caju. De menţionat este că deficienţa de zinc scade rezistenţa organismului la infecţii.
 
Şi usturoiul este cunoscut pentru eficienţa sa împotriva infecțiilor. Are proprietăţi antifungice, vindecă şi dezinfectează, reglează circulația sângelui și este foarte bun pentru inimă. Grapefruitul, datorită efectelor antibacteriene şi antiseptice, ajută la vindecarea şi prevenirea răcelilor. Pe de altă parte, morcovul este o legumă bogată în caroten și un stimulent natural pentru apărarea organismului, în timp ce ghimbirul stimulează sistemul imunitar şi ajută la tratarea tusei şi a febrei. De asemenea, iaurtul şi bananele întăresc sistemul imunitar.
                                    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii