Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sanatate Aromoterapia - cum și ce tratează

ro

05 Jun, 2014 00:00 1231 Marime text
Aromoterapia este o ramură a medicinei naturiste ce presupune tratarea anumitor afecțiuni prin puterea diverselor esențe naturale a unor uleiuri volatile. Uleiurile eterice au capacitatea de a intra rapid în piele și, de aici, în mucoase, sistemul sanguin și țesuturi. Prin respirație, acestea pot ajunge la plămâni, iar prin ingerare, uleiurile eterice ajung în stomac, intestine și mucoasa bucală. Mirosind aceste substanțe, informația ajunge la creier și, în funcție de plantele utilizate, ne vor fi influențate simțurile, sistemul nervos vegetativ, producția hormonală și sistemul imunitar.

De exemplu, anasonul este indicat pentru proprietățile sale antiseptice, bergamonta poate alunga stările de stres, nervozitatea și anxietatea, busuiocul te poate revigora și cimbrul are capacitatea de a trata toate tipurile de infecții intestinale, fiind și un puternic dezinfectant. Coriandrul este indicat în cazul stărilor de nervozitate, al depresiilor, dar și al afecțiunilor stomocale, iar eucaliptul este un puternic antiseptic și bactericid cu rol și în inducerea stărilor de liniște și vioiciune.

Deși putem să profităm de capacitățile uleiurilor eterice în confortul propriei case, trebuie menționat că, pentru a-și îndeplini rolurile terapeutice, aromoterapia trebuie realizată de către o persoană cu bogate cunoștințe biochimice şi în urma unui diagnostic medical bine stabilit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii