Sănătate Avantajele consumului de creveţi
Sănătate: Avantajele consumului de creveţi
21 Feb, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2556
Marime text
Creveţii se numără printre cele mai consumate alimente din categoria fructelor de mare. Ei reprezintă o sursă importantă de seleniu şi de triptofan, un aminoacid responsabil cu producerea de serotonină. De asemenea, creveţii mai conţin proteine, vitaminele B12 şi D, fosfor, zinc, Omega-3, magneziu şi cupru. Aceste fructe de mare sunt foarte uşor de digerat şi nu provoacă indigestii, deoarece sunt sărace în grăsimi.
Creveţii au un puternic efect antiinflamator şi proprietatea de a preveni blocajele de la nivelul sângelui. Tot ei stabilizează bătăile inimii, prevenind astfel riscurile de producere a stopurilor cardiace. Seleniul, prezent în creveţi, are proprietăţi anticancerigene şi stimulează buna funcţionare a celulelor care compun ADN-ul. Datorită conţinutului de Omega-3, consumul de creveţi favorizează întârzierea îmbătrânirii şi previne apariţia anumitor boli ale creierului, cum ar fi Alzheimer. În plus, creveţii au rolul de a stimula sistemul imunitar şi de a menţine sănătatea sistemului osos.
Creveţii au un puternic efect antiinflamator şi proprietatea de a preveni blocajele de la nivelul sângelui. Tot ei stabilizează bătăile inimii, prevenind astfel riscurile de producere a stopurilor cardiace. Seleniul, prezent în creveţi, are proprietăţi anticancerigene şi stimulează buna funcţionare a celulelor care compun ADN-ul. Datorită conţinutului de Omega-3, consumul de creveţi favorizează întârzierea îmbătrânirii şi previne apariţia anumitor boli ale creierului, cum ar fi Alzheimer. În plus, creveţii au rolul de a stimula sistemul imunitar şi de a menţine sănătatea sistemului osos.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii