Sănătate Beneficiile ceaiului de coada calului
Sănătate: Beneficiile ceaiului de coada calului
09 Feb, 2015 17:03
ZIUA de Constanta
2691
Marime text
O plantă care creşte în zonele mlăştinoase ale Europei şi Statelor Unite, coada calului este folosită în scop terapeutic şi conţine oxid salicic, gluteolină, fitosterină, acid malic, acid oxalic, vitamina C, ulei volatil şi săruri de potasiu. Coada calului are proprietăţi expectorante, bronhodilatatoare, cicatrizante, epitelizante, antiinflamatorii, antiseptice, antimicrobiene şi remineralizante.
Datorită acestor proprietăţi, ceaiul este recomandat în tratarea ulcerului varicos, a degerăturilor, eczemelor, umflăturilor, dar şi a edemelor de la picioare. De asemenea, ceaiul de coada calului previne calculoza renală, contribuie la cicatrizarea rănilor, combate transpiraţia excesivă a picioarelor şi tratează artroza. În plus, acest ceai are efecte pozitive şi în tratarea infecţiilor genito-urinare, a bolilor renale, obezităţii, artritei, afecţiunilor reumatice şi a celulitei.
Datorită acestor proprietăţi, ceaiul este recomandat în tratarea ulcerului varicos, a degerăturilor, eczemelor, umflăturilor, dar şi a edemelor de la picioare. De asemenea, ceaiul de coada calului previne calculoza renală, contribuie la cicatrizarea rănilor, combate transpiraţia excesivă a picioarelor şi tratează artroza. În plus, acest ceai are efecte pozitive şi în tratarea infecţiilor genito-urinare, a bolilor renale, obezităţii, artritei, afecţiunilor reumatice şi a celulitei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii